قدس-شهردار قدس با بیان اینکه عدم همکاری و پایبندی به تعهدات از سوی شهرک های صنعتی واقع در شهر قدس مشکلات متعددی را برای مدیریت شهری ایجاد نموده است، گفت: شهرداری قدس حامی صنعت و آماده همکاری کامل با شهرک های صنعتی جهت رفع مشکلات این حوزه است.
سحرنگار-به گزارش اداره ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی و شهرداری قدس، مهندس مسعود مختاری با بیان اینکه در سالیان گذشته مدیریت دوگانه در بخش های صنعتی شهر قدس موجب ایجاد مشکلات متعدد و بر هم خوردن چهره شهر شده است، اظهار داشت: مدیریت شهری حامی صنعت است، اما مناطق صنعتی نیز باید به تعهدات قانونی خود عمل کنند.
وی ادامه داد: شهرکهای صنعتی قدس بدون ایجاد زیرساخت های توسعه ای در دولت سابق مصوب شدند. در سال ۸۹ مساحت این سه شهرک صنعتی ۹۲ هکتار بوده که هیئت امنای این شهرکها ۲۱۱ هکتار پروانه بهرهبرداری گرفتند و با شکایت شهرداری پروانه بهرهبرداری شرکت های موجود در این شهرکهای صنعتی ابطال شد.
شهردار قدس خاطرنشان کرد: در شورای عالی معماری و شهرسازی محدوده این شهرکها به ۱۱۹ هکتار رسید و خواسته ما این است که شهرک صنعتی در همین محدوده فریز شده و اقدام جدیدی برای توسعه صورت نگیرد، چون شهرقدس به اندازه کافی تحت فشار مشکلات است و از مدیریت دوگانه این مناطق رنج میبریم.
مختاری گفت: در بحث فعالیت شرکت های صنعتی در این محدوده مشکلات مختلفی همچون ترافیک و معضلات زیست محیطی برای شهرداری وجود دارد. همچنین ساخت و سازهای غیرمجازی در این شهرکها صورت گرفته است و خدمات عمومی نیز ارائه نمیشود.
وی به تدوین پیش نویس تفاهمنامه میان شهرداری قدس و شهرک های صنعتی اشاره کرد و بیان داشت: تنظيم تفاهمنامه في ما بين شهرداري و شهرك هاي صنعتي مي تواند نقش موثري در پيشبرد اهداف اقتصادي، اجتماعي و توليد و اشتغال داشته باشد و جلسات تخصصي در اين حوزه لازم است اما در كنار تنظيم اين تفاهمنامه لازم است كه تعامل دوطرفه يك اصل جدانشدني بين شهرك هاي صنعتي و شهرداري باشد و به نوعي تمام نيازها و زيرساخت ها در يك شرايط تخصصي و قانوني براي بهبود در شرايط اقتصادي و اجتماعي و... پيگيري و به سمت تحقق حركت كند.
وی در پایان به فعالیت شرکت های معدنی در محدوده شهرستان قدس نیز اشاره و تصریح کرد: فعالیتهای معدنی تبعاتی همچون آلودگیهای زیست محیطی، تخریب رودخانه و ایجاد ریزگردها دارد و معادن به تکالیف قانونی خود عمل نمیکنند و باید یک درصد از درآمدهای خود را به شهرداری و دهیاری محل مربوطه پرداخت کنند اما تا امروز اتفاقی نیفتاده و حتی بعضا به عنوان صنایع سبز معرفی میشوند.