سحرنگار-به گزارش روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهریار درپی تماس اورژانس بیمارستان امام سجاد(ع) شهریار با سامانه 125 و اطلاع رسانی این حادثه، ستاد فرماندهی سازمان آتش نشانی شهریار بلافاصله آتش نشانان و نجاتگران ایستگاه 101 مرکزی را ساعت 18:01 روز چهارشنبه بیست و یکم آبانماه نودونه به بیمارستان فوق اعزام نمود.
حمید رضا خسروی سرپرست سازمان آتش نشانی شهریار عنوان نمود پس از اطلاع این حادثه به آتش نشانی شهریار در کمترین زمان ممکن تیم تخصصی امداد و نجات این سازمان برای خارج کردن دست کودک از داخل چرخ گوشت به اورژانس بیمارستان امام سجاد(ع) اعزام شدند.
خسروی عنوان نمود تیم امداد و نجات آتش نشانی شهریار بلافاصله با حضور در اتاق عمل و با نظارت کامل کادر پزشکی نسبت به رهاسازی دست کودک نوزده ماهه اقدام نمودند.
چرخ گوشت وسيله اي است كه براي آسايش و رفاه بیشتر طراحي شده ، ولي متاسفانه در كشورما براثر بي احتياطي و سهل انگاري والدين از يك طرف و كنجكاوی كودكان از طرف ديگر بعضاً موجب بروز خسارات جبران ناپذير جسمي نظير قطع عضو خصوصاً در كودکان شده است در حقيقت اکثر قربانيان اين وسيله رفاهي كودكان هستند كه به خاطر عدم رعايت نكات ايمني توسط والدين به خصوص مادران تاپايان عمر با معلوليت جسمي و عارضه روحي روبرو خواهند بود .
نکات ایمنی استفاده از چرخ گوشت
1- چرخ گوشت را چه به هنگام استفاده و چه در زماني که مورد استفاده قرار نمي گيرد از دسترس بچه ها دور نگه داريد و هنگام استفاده،آن را در سطحی غیر قابل دسترس برای کودکان قرار دهید.
2- برای انجام کارهای فوری مثل پاسخگویی به تلفن یا زنگ منزل به هیچ عنوان کودکان را با چرخ گوشت تنها نگذارید.
3- سيستم اتصال چرخ گوشت را به طور دوره اي بازديد کنيد و از سلامت آن اطمينان حاصل نماييد.
4- از شستشوي قسمتهاي برقي چرخ به وسيله آب جداًخودداري کنيد و براي نظافت آن فقط از يک پارچه مرطوب استفاده نماييد.
5 از بکار بردن چرخ گوشت در حضور بچه ها خودداري کنيد زيرا تجربه نشان داده است که اطفال به علت کنجکاوي با يک حرکت ناگهاني و غير منتظره دست را به داخل آن فرو مي برند.
6- چنانچه طول سيم چرخ گوشت حداکثر 30 سانتي مترباشد موجب استقرار آن روي کابينت و عدم استقرار آن در روي زمين خواهد شد.
7- چرخ گوشتي ايمن تر است که طول گلوي آن بيشتر و قطر گلوي آن کمتر باشد.
رعایت نکات ایمنی در زمان وقوع حوادث
الف) دو شاخه دستگاه را فوراً از پريز برق جدا کنيد .
ب) اگر دستتان يا دست کودک از چرخ گوشت خارج گرديد بلافاصله دست را از دو نقطه مچ و بازو براي جلوگيري از خون ريزي محکم ببنديد و روي زخم را پوشانده و دست را از شانه ها بالاتر نگه داريد و مصدوم را فوراًبه پزشک يا بيمارستان برسانيد
ج) در صورتيکه دست شما يا کودک در چرخ گوشت گير کرده و خروج آن امکان پذير نيست کوچکترين حرکتي به دست يا چرخ گوشت ندهيددر صورت الزام به حرکت،چرخ گوشت و دست مصدوم را بطور کلی با بستن و تکیه دادن به محلی ثابت نگه دارید و ضمن تماس با تلفن 125، از گروه امداد و نجات آتش نشانی کمک بخواهید.
د) در صورت امکان برای سبک شدن چرخ گوشت ،قسمت موتور آن را به آرامی جدا کنید.
و)در صورت نزدیک بودن بیمارستان یا مراکز اورژانس همزمان با خبر کردن گروه نجات ، شخص آسیب دیده (مصدوم ) را به مرکز پزشکی برسانید و قبل از حرکت، آدرس بیمارستان را به آتش نشانی اطلاع دهید.